Φροντίδα κοσμημάτων

Φροντίδα κοσμημάτων : 8 tips για να εφαρμόσεις έτσι ώστε τα κοσμήματά σου να μείνουν για πάντα σαν καινούρια

Το κόσμημα είναι ένα σημαντικό και λατρεμένο αξεσούαρ το όποιο αν φροντιστεί σωστά μπορεί να διαρκέσει για μια ζωή. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα κοσμήματα σας στην αρχική τους εμφάνιση και να τα χαρείτε όπως πραγματικά σας αξίζει.

1) Αποθηκεύστε σωστά τα κοσμήματά σας:

Τα κοσμήματα πρέπει να φυλάσσονται ξεχωριστά, σε στεγνό μέρος για να αποφευχθούν οι γρατζουνιές και το μπέρδεμα. Για αυτό το λόγο, όποιο κόσμημα αγοράζετε από εμάς αποστέλλεται με το δικό του ξεχωριστό βελούδινο πουγκάκι ή κουτί.

2) Καθαρίζετε τακτικά τα κοσμήματά σας:

Με την πάροδο του χρόνου, βρωμιά και έλαια από το δέρμα σας μπορεί να συσσωρευτούν στα κοσμήματά σας, κάνοντας τα να φαίνονται θαμπά και βρώμικα. Για να καθαρίσετε τα κοσμήματά σας, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί και ένα ήπιο διάλυμα καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο του κοσμήματός σας.

3) Μην φοράτε τα κοσμήματά σας στο μπάνιο:

Το νερό μπορεί να βλάψει πολλά είδη κοσμημάτων, ειδικά αυτά από ασήμι και χρυσό. Αποφύγετε να φοράτε τα κοσμήματά σας όταν κολυμπάτε ή κάνετε ντους και αφαιρέστε τα πριν πλύνετε τα χέρια σας ή πριν πλύνετε τα πιάτα.

4) Αποφύγετε την επαφή με χημικές ουσίες:

Χημικές ουσίες όπως η χλωρίνη, η αμμωνία και το χλώριο μπορούν να βλάψουν τα κοσμήματά σας. Αφαιρέστε τα κοσμήματά σας πριν καθαρίσετε ή χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε οικιακό καθαριστικό και να είστε προσεκτικοί όταν εφαρμόζετε λοσιόν, λακ μαλλιών ή αρώματα, καθώς μπορούν επίσης να βλάψουν ορισμένους τύπους κοσμημάτων.

5) Φροντίστε ιδιαίτερα τα ευαίσθητα κοσμήματα:

Ορισμένα είδη κοσμημάτων απαιτούν επιπλέον φροντίδα, όπως τα κοσμήματα με πέτρες ή πέρλες.

6) Μην φοράτε τα κοσμήματά σας όταν γυμνάζεστε:

Η εφίδρωση μπορεί να βλάψει τα κοσμήματα, επομένως είναι καλύτερο να το αφαιρέσετε πριν από την σωματική άσκηση.

7) Προστατεύστε τα κοσμήματά σας από ακραίες θερμοκρασίες:

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε ορισμένους τύπους κοσμημάτων, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ραγίσματα σε ορισμένα υλικά. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα κοσμήματά σας σε περιβάλλον μέτριας θερμοκρασίας.

8) Να είστε γενικότερα προσεκτικοί στο πως τα μεταχειρίζεστε:

Για να αποφύγετε την πρόκληση ζημιών και γρατζουνιών, μεταχειριστείτε τα κοσμήματά σας με προσοχή.

Έχετε δει πρόσφατα

You haven't viewed at any of the products yet.